Aktuelno  » Provera kanalizacije Beograd

Zapušavanje cevi može biti ozbiljan problem, koji sprečava da otpadne vode odlaze iz vašeg doma. Važno je na vreme prepoznati simptome koji ukazuju na ovaj problem, neke od njih ćemo pomenuti u ovom tekstu kako bi Vam pomogli da što pre uočite nepravilnosti ukoliko one postoje kod Vaših vodovodnih instalacija. Naravno rešenje za ovu vrstu problema je odgušenje kanalizacije. Cena ove usluge je veoma povoljna i sigurno je daleko manja od plaćanja saniranja štete koju mogu napraviti poplave nastale usled zapušenih odvoda ili zagušenja kanalizacije.

Provera kanalizacije je dobra opcija ukoliko kod vaših vodovodnih instalacija primetite neki od sledećih simptoma:

- Primećujete teško oticanje vode kada pustite vodu u wc šolju.
- Vaša sudopera se sporo prazni, kada ima dosta vode u njoj.
- Primetili ste neprijatan miris koji dolazi iz vaših odvoda.

Kada otpadne vode ne mogu da prođu uobičajenim putevima, one pronalaze alternativne puteve koji neretko vode do vaše sudopere, wc šolje, praveći poplavu u vašem domu. Da se to ne bi dogodilo potrebna Vam je usluga odgušenje kanalizacije. Beograd ima dosta problematičnih vodoinstalacija, uglavnom zbog starosti istih pa zagušenja predstavljaju čest problem kod naših sugrađana. Možete i sami doprineti tome da ne dođe do zagušenja odvoda, tako što ćete paziti šta ćete bacati u wc šolju ili šta spirate u vašoj sudoperi itd.

Šta je uzrok zagušenja?

Kanalizacije su projektovane tako da primaju otpadne vode iz toaleta, kupatila gde ubrajamo kade i tuš kabine. Bilo kakve druge otpadne materijale, poželjno je odložiti u kante za smeće.

Provera kanalizacije Beograd

Zagušenja su najčešće uzrokovana:

- Mašću, uljem i ostacima hrane koji postanu čvrsti u cevima.
- Vlažne maramice - čak i one koje su obeležene kao maramice koje se mogu bacati u wc šolju mogu napravite zagušenje u cevima.
- Razni sanitarni materijali - uključujući peškire i tampone.

Kako otkriti da li zagušenje nastalo u vašem domu?

Ukoliko je zagušenje nastalo u vašem domu, vaša obaveza je da to otklonite. Ovo su znaci koji pokazuju da je zagušenje nastalo kod vaših vodoinstalacija:

- Vaš komšija nema problema sa njegovim vodovodnim instalacijama.
- Vaša kuća/stan ne deli odvode sa drugim objektima.
- U neposrednoj okolini nema drugih poplava osim one koja je nastala kod Vas.
- Vaše prostorije na spratu imaju problem, ali na donjem spratu rade - što ukazuje na blokadu u vašem domu (važi za kuće).
- Ako je odvod ispod šahta koji se nalazi izvan vašeg doma čist, to ukazuje na zagušenje u vašim instalacijama.

Kako očistiti kanalizacione cevi? Koga zvati?

Ukoliko otkrijete da je zagušenje nastalo u vašem odvodu, onda je vreme da zatražite vodoinstalaterske usluge. Najtraženija usluga kada je došlo do zagušenja odvoda je odgušenje kanalizacije. Cena ove usluge je veoma povoljna, pogotovo kada se uzme u obzir koliko veliku materijalnu štetu može napraviti poplava ukoliko se ne reaguje na vreme.

Odgušenje kanalizacije je samo jedna od usluga koje vam nudimo, takođe možete nas kontaktirati i u slučajevima kao što su: odgušenje sudopere, odgušenje kade, odgušenje tuš kabine itd. Za sve informacije pozovite nas na broj +381 64 905 4444 ili nam pišite na stranici kontakt.