Aktuelno  » Odgušenje womom

VAŽNA INFORMACIJA: Usluga odgušenja vomom ili womom je takođe unapređena tako da sada radimo dužine do 100m i prečnika do fi=300.

Sve što treba da znate o odgušenju womom

Ako se često suočavate sa problemima poput začepljenih odvoda onda bi odgušenje womom predstavljalo pravo rešenje za vas. Ukoliko uobičajeni hemijski preparati kao što su soda bikarbona i raznovrsni rastvori za čišćenje ne daju rezultate, potreban je delotvorniji način za otklanjanje zagušenja a to je odgušenje womom.

Šta znači odgušenje womom?

Odgušenje womom predstavlja veoma popularnu tehniku odgušenja među vodoinstalaterima, koja otklanja začepljenja i oslobađa pritisak u cevima omogućavajući slobodno proticanje tečnosti. Postupak odgušenja womom se sastoji iz upotrebe visokog pritiska vode koji se koristi da temeljno očisti unutrašnjost cevi i da eliminiše nakupljeni otpad i čestice hrane. Ova metoda takođe otklanja masnoću, dlake od kose i druge ostatke sa zidova cevi.

Takođe veoma je važno napomenuti činjenicu da ovo nikako ne treba da pokušavate sami da uradite već je neophodno da ovaj proces u delo sprovede profesionalno lice – vodoinstalater. Mi posedujemo iskustvo potrebno kako bi se ovaj proces uradio kako treba. Pre početka odgušenja potrebno je obaviti pregled cevi da bi se odredila njihova snaga i kako bi se identifikovala problematična oblast na koju je potrebno primeniti ovu metodu. Ukoliko se pristupi otčepljivanju odvoda bez prethodne inspekcije cevi, može doći do oštećenja ukoliko su u pitanju starije ili krhke cevi koje ne mogu da izdrže pritisak tako jakog protoka vode. Zato vam predlažemo snimanje cevi kamerom, pre izvođenja bilo kakvog odgušenja, bilo da je u pitanju odgušenje womom ili neki drugi način za odgušenje kanalizacije.

U odnosu na ostale tehnike odgušenja, za odgušenje womom nije potrebno puno vremena kako bi crevo preko koga se pušta mlaz vode dospeo u unutrašnjost cevovoda. Kada vodoinstalater pronađe problematičnu oblast, ubacuje se crevo koje je povezano na rezervoar vode i bira nivo pritiska kojim će se vršiti odgušenje vodova. Sa ovom tehnikom je moguće izbaciti do 20 galona vode u minuti ili 35.000 psi kroz cevi.

Ispiranje cevi Ispiranje cevi pod pritiskom vode Odgušenje womom

Kada se odlučiti za odgušenje womom

Metoda odgušenja womom je uvek uspešna u uklanjanju začepljenja i smanjivanju nakupljanja minerala oko vaših kanalizacionih cevi. Bez obzira da li se borite sa sporijim odvodom ili sa potpunim začepljenjem cevi, odgušenje womom je efikasno u svim situacijama.

Ako primetite neke od sledećih znakova, to znači da vaše cevi zahtevaju hitno čišćenje:

- Začepljenje koje se stalno vraća
- Spor odvod vode
- Neprijatan miris
- Čudni zvuci koji dopiru iz cevi
- Kanalizacija se izliva iz toaleta, kade ili iz odvoda

Često začepljenje cevi

U slučajevima kada se cevi često začepljuju, odgušenje womom je efikasno rešenje. Može pomoći pri uklanjanju velikih prepreka i osigurati da je unutrašnjost cevi čista kako bi voda mogla nesmetano da teče. Ovom metodom vodoinstalateri lakše dolaze do dubokih područja što sa električnom sajlom nije moguće.

Spor odvod

Ako vaš lavabo ili toalet ne odvode vodu brzo kao ranije, vreme je da nas pozovete. Spor odvod je mogući simptom za nakupljenu prljavštinu u cevima, i taj problem nikako ne treba da zanemarite. Ono što može da se desi ukoliko izbegavate da se suočite sa ovim problemom je ozbiljno propadanje cevi i skupo oštećenje vašeg kupatila i kuhinje.

Neprijatan miris

Ukoliko je prošlo dosta vremena od kada vam je profesionalni vodoinstalater očistio cevi, onda zasigurno imate nagomilan otpad koji izaziva neprijatan miris. Redovno održavanje i temeljno čišćenje odvoda je jedini način da budete sigurni u ispravnost vaših vodovodnih instalacija.

Odgušenje womom je dugotrajno rešenje. U kombinaciji sa redovnim održavanjem nećete imati hitne intervencije za vaš odvod i kanalizaciju.

Čudni zvuci

Ako cevi ispuštaju čudne zvukove, to je pokazatelj da imate problema sa vazduhom. Vazduh može ući u odvode kroz pukotine koje mogu nastati putem raznih oštećenja. Kod ovakvih cevi koje imaju pukotine nije preporučljivo koristiti odgušenje womom jer to može pogoršati stvari. Međutim, ako je ventilacioni dimnjak blokiran možemo koristiti ispiranje mlazom vode i pažljivo očistiti površinu cevi.

Naši profesionalni vodoinstalateri će utvrditi da li je u vašem interesu da koristite uslugu odgušenja womom ili je pametnije da se odlučite na neki drugi korak, koji će uspešno rešiti vaš problem.

Odgušenje womom – prednosti

Sada kada znate šta je odgušenje womom i kako ono može uticati na vaše odvode evo glavnih prednosti ove tehnike koje je čine odličnom investicijom.

Veoma efikasna

Nijedna druga metoda ne može da parira u efikasnosti kao što je pruža odgušenje womom. Pomoću ove tehnike vodoinstalateri dolaze do korena problema bez oštećenja unutrašnje površine cevi, što znači da se veoma ozbiljni problemi mogu rešiti bez mnogo muke.

Svestran u rešavanju stambenih i komercijalnih vodoinstalaterskih problema

Još jedna prednost odgušenja womom je mogućnost primene ove tehnike kod raznovrsnih vodoinstalaterskih problema vezanih za stambene i poslovne objekte. Mi vam garantujemo uspešan posao bez rizika od budućeg začepljenja.

Ekološki prihvatljivo rešenje

Neke metode odgušenja i procesi čišćenja se ne klasifikuju kao ekološki prihvatljivi. Neki od tih metoda u svrhu čišćenja koriste razne hemijske preparate što ne predstavlja bezbedan način čišćenja odvoda.

Odgušenje womom se ističe jer koristi samo vodu pod visokim pritiskom za čišćenje cevi i odvoda što ga čini ekološki prihvatljivim rešenjem.

Kontaktirajte Vodoinstalater Pedja Mag

Ukoliko imate jako zagušenje kanalizacije, ne oklevajte da nas kontaktirate, uvek smo dostupni na sledeći broj telefona: 064 905 4444. Kao i za sve ostale intervencije i za odgušenje kanalizacije womom spremni smo u bilo kom trenutku, bilo kom delu dana ili noći. Dostupni smo vam 24h dnevno.

Osim usluge odgušenje womom, možda vas interesuju druge usluge koje imamo u ponudi kao što je odgušenje elektro sajlom ili snimanje cevi kamerom.